• Fönster, dörrar och uterum

 • Vi byter fönster, dörrar och skjutpartier Hässleholm med omnejd. Vi bygger även uppvärmda uterum och glasväggar. Det finns en del saker att tänka på inför att byta eller installera fönster och vi ger gärna råd kring det. Det viktigaste är att du skall känna dig trygg inför fönsterbytet och nöjd i slutändan. Du kan naturligtvis få ett kostnadsfritt hembesök, så berättar vi mer. Lite grovt kan man säga att det finns följande frågor att ta ställning till om du går i fönstertankar:

  • Vilket material vill du ha i fönsterkarmarna?
  • Hur välisolerade behöver de vara?

   

  Fönstermaterial

   

  Här finns det grovt två vägar att gå, den traditionella vägen, med trä-fönster, eller den underhållsfria vägen, med aluminium eller PVC-fönster. De som har äldre, eller till och med K-märkta, fastigheter rekommenderar vi alltid att använda sig av trä-fönster utan aluminiumutsida och absolut inte PVC-fönster. Träfönstren kan fås endera i furu eller ek. Det behåller husets historiska karaktär. I modernare villor och fastigheter kan dock aluminiumbeklädda trä-fönster eller PVC-fönster vara att föredra för att spara in på framtida timmar av skrap, kittning, ommålning osv. PVC fönster är relativt nytt på den svenska marknaden, men tar större andelar varje år. Alla materialen kan fås som inåt och utåtgående eller som skjutpartier.

   

  Isoleringsförmåga

   

  Har du gamla, oisolerade, 2-glasfönster kan de ha ett U-värde mellan 3 till 4 för hela konstruktionen. Ett nytt energifönster har generellt ett U-värde från 1,4 ner till 0,7, ju lägre U-värde desto mer välisolerat. Det finns alltså en del pengar att spara på elen om man energisnåla fönster. Samtidigt måste man tänka på att ju bättre isolerat ett fönster är, desto större är risken för kondens på utsidan av fönstret. Detta kan avhjälpas med kondensavvisande glas.

  Kontakta oss gärna för ett kostnadsfritt hembesök så berättar vi mer. Du kan också besöka en av våra leverantörer, Arctic Windows fönster, och läsa mer om olika material och råd inför fönsterbyten.